Matija Bravničar

Matija Bravničar

Matija Bravničar (1897-1977) je bil slovenski skladatelj, violinist, pedagog in urednik. Po šolanju v Gorici se je razvijal kot skladatelj pod vplivom Marija Kogoja. Leta 1930 je ustvaril opero "Pohujšanje v dolini šentflorjanski", ki je prejela priznanje Dramatičnega društva. V 30. in 40. letih je v svojih delih vključeval slovenske ljudske motive. Ustvaril je številna simfonična dela, ki so izstopala zaradi izvirnosti in tehnike. Bravničar je bil tudi publicist in urednik. Prejel je več nagrad za svoje delo, med drugim Prešernovo nagrado leta 1963. Njegov vpliv na slovensko glasbo je zelo velik, saj je postal klasična figura slovenske glasbe 20. stoletja.

5 elementov

 1. slika
  Violinske skladbe Matije Bravničarja - Komplet 8. zvezkov

  Izbor del Violinske skladbe Matije Bravničarja - Komplet 8. zvezkov zajema skladbe, ki zahtevajo vrhunsko violinsko igro in umetniško kreativnost, pa tudi takšne, ki so namenjene mlajšim izvajalcem, kot so Dueti – zbirka slovenskih narodnih in Mladi koncertant.

  VIOLINSKE SKLADBE MATIJE BRAVNIČARJA v novi izdaji spremlja beseda Boruta Smrekarja, ki življenjske okoliščine, v katerih je skladatelj Matija Bravničar razvil svoj bogat osebni glasbeni izraz, podaja v privlačnem a hkrati bogatem strokovnem jeziku.

  90,00 €
  Dodaj v košarico
 2. slika
  Tango Mouvements

  Tango Mouvements je delo primerno za višjo in srednjo stopnjo glasbenega izobraževanja, za violiniste, ki so že suvereni v  violinski igri in z njo pokažejo tudi umetniško kreativnost. VIOLINSKE SKLADBE MATIJE BRAVNIČARJA v novi izdaji spremlja beseda Boruta Smrekarja, ki življenjske okoliščine, v katerih je skladatelj razvil svoj bogat osebni glasbeni izraz, podaja v privlačnem a hkrati bogatem strokovnem jeziku.

  10,00 €
  Dodaj v košarico
 3. slika
  Suonata in modo antico

  Delo Suonata in modo Antico je primerno za višjo in srednjo stopnjo glasbenega izobraževanja, za violiniste, ki so že suvereni v  violinski igri in z njo pokažejo tudi umetniško kreativnost. V novi izdaji jo spremlja beseda Boruta Smrekarja, ki življenjske okoliščine, v katerih je skladatelj Matija Bravničar razvil svoj bogat osebni glasbeni izraz, podaja v privlačnem a hkrati bogatem strokovnem jeziku.

  15,00 €
  Dodaj v košarico
 4. slika
  Mladi koncertant

  Zbirka Mladi koncertant je namenjena mlajšim violinistom. Iz bogatega opusa enega najvidnejših slovenskih skladateljev, violinista in pedagoga Matije Bravničarja, je dela izbral in s pretanjenim občutkom vrhunskega strokovnjaka uredil sin skladatelja, violinist Dejan Bravničar.

  15,00 €
  Dodaj v košarico
 5. slika
  DUETI - Slovenske narodne za dve violini

  Zbirka Dueti oživi slovenske narodne skladbe. Besedilo Boruta Smrekarja dodaja globino, oblikovalec Samo Laharnar pa ustvarja vizualno privlačno celoto izdaj visoke kakovosti. Dejan Bravničar oživlja dediščino svojega očeta, priznanega slovenskega skladatelja Matije Bravničarja. 

  15,00 €
  Dodaj v košarico